Svijet

Убијен вођа Талибана у Пакистану?

ИСЛАМАБАД- Вођа Талибана у Пакистану Бејтулах Мехсуд вјероватно је убијен заједно са својом супругом и чуварима у ракетном нападу прије два дана, изјавили су синоћ пакистански и амерички званичници.


"Претпостављамо да је убијен у ракетном нападу. Имамо неке информације, али немамо материјалне доказе за потврду", изјавио је министар унутрашњих послова Рехман Малик.

Станица Еј-Би-Си пренијела је изјаву неименованог званичника администрације САД, који је рекао да постији 95 одсто шанси да је Мехсуд погинуо са осталима у ракетном нападу.

Амерички званичници посједују визуелне и остале индикације да је Мехсуд био у погођеном објекту, а Пакистанци сада покшавају да сакупе материјалне доказе, наводи се у извјештају.

"Постоји основа да се повјерује извјештајима о његовој смрти, али то не може бити потврђено у овом тренутку", рекао је званичник који је желио да остане анониман.

САД су уцијениле Мехсудову главу на пет милиона долара. Он је сарадник Ал каиде и сматра се за пакистанског државног непријатеља број један.

Напад у племенском региону Пакистана извршила је беспилотна америчка летјелица прије два дана, око један сат иза поноћи.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog