Svijet

Мјанмар: Ухапшено 15 људи под оптужбом за тероризам

ЈАНГОН - Шеф националне полиције Мјанмара Кин Ји рекао је данас да је ухапшено 15 лица у вези са планирањем подметања бомби током прошломјесечне посјете генералног секретара УН Бан Ки Муна тој земљи.


На конференцији за новинаре Ји је рекао да су ухапшени повезани са већим бројем дисидентских организација, укључујући и странку ухапшеног лидера опозиције Аунг Сан Су Ћи, што је њен адвокат негирао.

Ји је додао да је најмање 20 припадника безбједносних снага ражаловано, док су неки ухапшени, због уласка Американца Џона Јетава у кућу опозиционог лидера у мају ове године.

Јетав је препливао језеро и непозван ушао у кућу лидерке опозиције, гдје је два дана остао без њене дозволе. Због овог инцидента Су Ћи је ухапшена због кршења услова кућног притвора.

Лидер опозиције у Мјанмару провела је посљедња два мјесеца у затвору "Инсејн", гдје јој се суди. Очекује се да ће суд изрећи пресуду 11. августа и 64-годишња добитница Нобелове награде за мир суочава се са затворском казном у трајању до пет година.

Извори из Мјанмара рекли су да је Јетав 3. августа примљен у болницу у Рангуну након напада те да се његово здравствено стање поправља. Према појединим извјештајима, Јетав болује од дијабетеса и других обољења.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog