Politika

Мујезиновић незадовољан радом својих министара

САРАЈЕВО - Премијер Федерације БиХ, Мустафа Мујезиновић, изјавио је да није задовољан радом министара у Влади ФБиХ, јер неки "не одговарају захтјевима".


Мујезиновић је истакао да има министара који су изванредни, али и да неки не одговарају захтјевима, док су неки незапослени јер нема ништа битно да се ради у тој области, али није желио да каже о коме је ријеч.

Говорећи о уштедама на платама ради стендбај аранжмана са Међународним монетарним фондом, Мујезиновић је рекао да нема материјалне доказе да су кантони испунили обавезе.

"Морао сам их подсјетити који услов треба да испуне. Један од најважнијих је да људи схвате да морамо солидарно уштедјети тих 10 одсто, али баш на платама. Ако то не урадимо, од стендбај аранжмана са ММФ неће бити много. Само они који то заврше имаће помоћ кроз те транше кредита", рекао је Мујезиновић.

Према његовим ријечима, то је привремено и што прије буде прихваћено и кантони буду солидарни и једнако поднесу терет кризе, брже ће из ње изаћи.

Мујезиновић је прецизирао да се неће уводити имовински цензус за борачке популације, те да ће се у наредном периоду видјети гдје имовински цензус има улогу, а гдје нема.

"Постоје неке ствари преко којих се не може прећи, али имамо начина да повећаним привредним активностима повећавамо тај буџет и да систем уредимо новим законима који ће заштитити и дати приоритет онима којима треба, а да се ускрате средства онима који их неоправдано повлаче", додао је Мујезиновић.

Премијер ФБиХ наглашава да је потребно учинити кораке у правцу рјешавања одређених нагомиланих проблема, међу којима је и ревизија борачких и социјалних давања, као и да ће сви министри направити ревизију у складу са Законом о државним службеницима и намјештеницима и евентуално прогласити прекобројност.

Одговарајући на питање да ли ће бити реконструкције федералне Владе, Мујезиновић каже да реконструкцију није тражио, већ да то зависи од политичких странака које чине већину у парламенту.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog