Društvo

Случај Абу Хамзе не смије се завршити хапшењем

БИЈЕЉИНА - Члан Комисије за контролу рада Обавештајно-безбедносне агенције БиХ Зоран Копривица изјавио је да се хапшењем Карај Камел бин Алија не смије ставити тачка на тај случај који је показао да у безбједносним структурама постоје особе које подржавају терористе и директно раде против интереса БиХ и свих њених грађана.


"Ко је помогао тако опасној личности да побјегне и ко га је скривао откада је побјегао?! То су питања која не смију да остану без одговора, јер ће у Републици Српској потпуно изгубити ионако пољуљано поверење у државне институције", рекао је Копривица који је и посланик Савеза независних социјалдемократа у парламенту БиХ.

Он је истакао да безбједносни сектор у БиХ не функционише како треба, те да су начини и методи уз помоћ којих је Бин Али ухапшен и лоциран у сасвим другом плану.

Копривица је додао да је погубно ако неко сматра да је стављањем Бин Алија у самицу на 20 дана и обећањем да више неће моћи да изађе из затвора на "законски допуст" тај случај ријешен.

"То клупко је тек почело да се одмотава и треба га одмотати до краја", каже Копривица.

Незванично, Карај Камел бин Али је ухапшен у предграђу Зенице када су агенти Сипе пресрели његов телефонски разговор са једним од јатака и на основу тога лоцирали тачно мјесто гдје се налази овај опасни терориста.

Карај Камел бин Али (43), познатији по надимку Абу Хамза, ухапшен је у петак, 7. августа, око 22.00 часа у зеничком насељу Пехарен, након што је за њим 27. августа расписана потјерница јер се није вратио у Казнено-поправно завод у Зеници са кориштења ванзаводских погодности.

Бин Али је био један од команданата одреда "Ел муџахид", због чега је добио држављанство БиХ, а у КПЗ Зеница је служио затворску казну од 34 мјесеца због разбојништва и недозвољеног држања оружја.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog