Društvo

Појачане полицијске мјере у Сарајеву

САРАЈЕВО - МУП Кантона Сарајево, заједно са другим надлежним кантоналним, градским и општинским институцијама, у наредном периоду ће интензивирати мјере на очувању јавног реда и мира, договорено је на састанку код градоначелника Алије Бехмена.


Поводом убиства конобара у кафићу ''Очо риос'' Амара Мистрића синоћ је одржан састанак званичника кантоналне, градске и општинских власти на коме је договорено покретање иницијативе за измјену правних прописа који се односе на нелегално ношење оружја, тако да запријећена казна за нелегално ношење оружја буде адекватна.

Бехмен је рекао да је након убиства Мистрића у питање дошао осјећај безбједности грађана Сарајева и да је ово посљедњи тренутак да власт у потпуности стане уз полицију.

Иако град нема овлаштења у области безбједности, Бехмен је одржао хитан састанак у Градској управи са премијером Кантона Сарајево /КС/ Бесимом Мехмедићем, представником полицијског комесара КС Јасмином Идризовићем, те начелницима општина Ново Сарајево Неџадом Колџом, Нови Град Дамиром Хаџићем и представницима општина Стари Град Исметом Хаџићем и Центар Адилом Катицом.

''На крају вишечасовног састанка чија је једина тема била безбједносна ситуација у Сарајеву, саговорници су договорили низ мјера које ће на свим нивоима власти бити предузете у наредном периоду с циљем обнове нарушене безбједности, грађанског мира и повјерења у институције''наводи се у саопштењу Градске управе.

Кантон, град и градске општине заједнички ће потпомоћи оснивање јединице за специјалне намјене МУП-а Кантона Сарајево која би требало да буде формирана до краја године.

Премијер Кантона, градоначелник и начелници општина ће што прије обићи тзв. неперспективну војну имовину на подручју КС, утврдити које су најпогодније локације за изградњу затвора и затражити помоћ федералног Министарства правде у брзом рјешавању проблема затвора за више од четири стотине осуђених криминалаца који чекају извршење казне, саопштено је послије састанка.

Лица чији су иницијали В.Е. /22/ и Х.А. /22/ из Сарајева осумњичена су за убиство конобара Амара Мистрића које се догодило у ноћи између сриједе и четвртка у кафићу "Очо риос" у Улици Џемала Биједића и налазе се у бјекству.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog