Društvo

MУП РС: Расвјетљено 99 одсто убистава

БАЊА ЛУКА - Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске расвијетлили су 99 одсто, од 414 кривичних дјела против живота и тијела, који су пријављени полицији у првом полугодишту ове године, што је за 10,8 одсто мање него у истом периоду 2008, изјавила је портпарол МУП-а РС Мирна Шоја.


"Од десет убистава која су извршена у овом периоду, само један случај није расвијетљен. Пет се десило на подручју Добоја, по два у Бијељини и Бањој Луци и једно Источном Сарајеву", навела је Шоја.

Она је појаснила да је ријеч о случају који се догодио почетком маја у шуми код Петрова, када је приликом утовара дрва на трактор, једно лице погинуло од експлозије ручне бомбе коју је непознати починилац подметнуо у сложеним дрвима.

У мају су откривени починиоци убиства, извршеног 31. марта на Туњицама код Бање Луке, а недавно је ријешено и убиство извршено код Рибника.

Према њеним ријечима, од пријављених седам убистава у покушају, сва су расвијетљена.

Осим ових кривичних дјела, пријављено је 289 кривичних дјела тјелесне повреде, 67 тешких тјелесних повреда, шест учествовања у тучи и бројна друга.

Криминалистичка полиција је у првом полугодишту ове године обрадила и 130 самоубистава, што је за 26 мање у односу на исти период прошле године, када их је било 156.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog