Društvo

Београд: Реис Зилкић са пиштољем

БЕОГРАД - Интервентна полицијска патрола, јуче око 14 часова, у Карађорђевој улици у Београду, зауставила је „пасат" новопазарских регистарских ознака.


Легитимисањем возача и путника утврђено је да је возилом управљао Един Рашљанин, а да је сувозач био Адем Зилкић.

Прегледом возила пронађено је ватрено оружје, два комада, пиштољ марке „застава ЦЗ-99" и „астра" шпанске производње, за које су Рашљанин и Зилкић имали дозволе за држање, али и не и за ношење.

Адем Зилкић, иначе реис-ул-улема Исламске заједнице Србије, објаснио је припадницима полиције да оружје носе ради „личне сигурности", с обзиром на околности да су више пута провоцирани и нападани.

Показао им је и пријетеће поруке у мобилном телефону. На питање реис-ул-улеме зашто су заустављени, одговор је био да су затамњена стакла и новопазарска таблица били добар повод да патрола крену у акцију.

Реис-ул-улема Зилкић, појаснио је догађај ријечима:

''За несрећу, код себе нисам имао ни личну карту, па сам им на питање како доказујем да сам вјерски поглавар, одговорио да ми је у возилу униформа. Видјели су униформу која је била на задњем сједишту, а када су ме питали имам ли још нешто у возилу, нисам крио да имамо лично наоружање, за које посједујемо обојица дозволу. Морали су да позову Тутин и провјере, а онда је било све у реду. Били су веома љубазни и све је трајало око пола сата. Схватили су ситуацију и ко сам и шта сам и рекли да неће подносити пријаву. Иначе, мој пиштољ марке „астра" стар је више од 40 година и био је власништво мог оца, а сада је мој. Тражио сам дозволу и за ношење, али ми до сада није одобрена.

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog