Društvo

РАК незаконито додијељивао фрекфренције

БАЊА ЛУКА - Регулаторна агенција за комуникације незаконито је додјељивала фреквенције и дозволе радио и телевизијским станицама прегласавањем у Савјету РАК или мимо Савјета и уз остварену личну корист, рекао је Срни извор близак руководству РАК.


Ни са једног од безбројних службених путовања у иностранство директор РАК Кемал Хусеиновић није поднио никада извјештај Савјету РАК, иако је по закону то био обавезан. Једини извјештаји су били да се свакодневно сретао са амбасадорима у БиХ и да има њихову пуну подршку, рекао је овај извор.

Срна сазнаје да није реализована секторска политика коју је усвојио Савјет министара БиХ, што представља основну обавезу Агенције прописану Законом о комуникацијама.

"Ниједну жалбу носилаца дозвола и концесија на одлуке генералног директора није усвојио Савјет РАК, нити су дозволили присуство странке која је поднијела жалбу и све су одлуке доношене прегласавањем", рекао је извор близак руководству РАК.

Према истом извору, није испуњена законска обавеза да се једном годишње уради анализа тржишта телекомуникација и, сходно томе, одобрене цијене телефонских услуга и других услуга су под знаком питања и на штету корисника, па агенција има сваке године "милионске вишкове" средстава.

Купована је опрема милионске вриједности за коју стручњаци из саме агенције тврде да је плаћена по много већој цијени од тржишне.

"Што се тиче избора генералног директора, на конкурс се пријавило седам кандидата и свима је, што је чудно, недостајао по један од тражених докумената осим Кемалу Хусеиновићу, наравно, према извјештају предсједавајућег Невена Томића, а који је подносио Савјету РАК, рекао је извор Срне.

Према овом извору, чак и два кандидата који су данас високи службеници ОХР нису били способни да комплетирају тражену документацију.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog