Društvo

Бања Лука: Конференција студентских лидера југоисточне Европе

БАЊА ЛУКА - У Бањој Луци данас почиње Конференција студентских лидера југоисточне Европе - "СЕИ митинг 09.", у оквиру које ће бити одржана и годишња Скупштина Асоцијације кровних студентских организација југоисточне Европе (СЕИ група).


На овој конференцији, која се одржава до 23. августа у организацији Уније студената Републике Српске, учешће су најавили студентски лидери из Словеније, Хрватске, Србије, Црне Горе, Македоније, Бугарске и Румуније, а гости су представници Словачке и Универзитета у Косовској Митровици, саопштено је из Уније студената РС.

Након дуже времена, а на приједлог Уније студената РС окупиће се и највиши студентски представници јавних универзитета из Сарајева, Зенице и Мостара.

Основни циљ Конференције јесте да студентски лидери размијене искуства из области студентског организовања и високог образовања, а са посебним освртом на питање постојања и поштовања студентских права.

Планирано је да као крајњи резултат Конференције буде предложена заједничка декларација о борби за студентска права за период од 2010. до 2015. године, која ће бити основ студентским лидерима за лобирање и остваривање студентских права код надлежних институција универзитета и власти у њиховим земљама.

Унија студената РС данас ће, поводом Конференције, одржати конференцију за новинаре у амфитеатру Дома омладине са почетком у 19.00 часова.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog