Kultura

У септембру београдска премијера филма "Овде и тамо"

БЕОГРАД - Филм „Тамо и овде" редитеља Дарка Лунгулова, који је за кратко вријеме освојио бројне престижне награде на фестивалима широм свијета, у Србији ће премијерно бити приказан 9. септембра у Тржном центру „Ушће", а већ од наредног дана приказиваће се у биоскопима широм земље.


Екипу овог веома успјешног филма чине Бранислав Трифуновић, амерички глумац Дејвид Торнтон, затим његова супруга певачица Синди Лопер, Мирјана Карановић, Јелена Мрђа, Антон Паган, Макс Кинг, Фреда Ломски.

Филм је приказан у оквиру београдског ФЕСТ-а, а потом је у мају ове године у Америци освојио награду на престижном „Трибека" фестивалу у категорији за најбољи филм чија се радња дешава у Њујорку. Мирјана Карановић је проглашена за најбољу глумицу на фестивалима „Синема Сити" у Новом Саду и „Софест" у Сопоту, Лунгулов је у Сопоту награђен као најбољи режисер, а тумач главне улоге Американац Дејвид Торнтон је проглашен најбољим глумцем на Фестивалу „Хобокен" у САД.

„Тамо и овде" је добио специјалну награду жирија на јапанском фестивалу „Скип Цитy Интернатионал", потом је приказан и на фестивалу у Карловим Варима.

Радња филма прати депресивног Њујорчанина, пропалог музичара Роберта (Дејвид Торнтон) који мора принудно да се сели због неплаћене кирије. Позива транспортну службу и тако упознаје емигранта из Србије Бранка (Бранислав Трифуновић), који жели да доведе у Америку своју девојку Ивану (Јелена Мрђа).

Бранко плаћа Роберту пут до Београда да се венча са Иваном како би она добила визу. Док у Београду чека на остатак договореног новца, Роберт је смјештен код Бранкове мајке Олге (Мирјана Карановић) са којом проналази љубав...

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog