Društvo

Сутра наставак суђења Готовини

ХАГ - У Хашком трибуналу сутра ће бити настављен главни претрес у предмету против хрватских генерала Анте Готовине, Ивана Чермака и Младена Маркача, којима се суди за злочине над Србима у току и послије операције "Олуја", у љето 1995. године.


Сутра ће бити настављен и главни претрес у предмету против бившег начелника Ресора јавне безбедности МУП-а Србије Властимира Ђорђевића, оптуженог за злочине над Албанцима на Косову у првој половини 1999. године.

У главној судници биће настављен поступак против некадашњег начелника Генералштаба Војске Југославије Момчила Перишића, којег оптужница терети да је кадровском, логистичком и материјалном подршком српским снагама у БиХ и Хрватској допринијео злочинима које су оне починиле у Сарајеву, Сребреници и Загребу.

Главни претрес сутра се наставља и на суђењу бившим високим званичницима Хрватске Републике Херцег-Босне Јадранку Прлићу, Бруни Стојићу, Слободану Праљку, Миливоју Петковићу, Валентину Ћорићу и Бериславу Пушићу, оптуженим за злочине над нехрватским становништвом у западној Херцеговини.

У предмету против бившег шефа Државне безбедности Србије Јовице Станишића и његовог помоћника Франка Симатовића-Френкија, расправе ће бити одржане 26. и 27. августа.

Станишић и Симатовић оптужени су за злочине над несрпским цивилима у БиХ и Херцеговини од 1991. до 1995. године

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog