Društvo

Бања Лука: Други уписни рок на факултетима

БАЊА ЛУКА - На организационим јединицама Универзитета у Бањoj Луци, на којима је након првог уписног рока остало слободних мјеста, данас ће почети други уписни рок.


На овој високошколској установи слободно је још 1 564 мјеста, а пријављивање кандидата почиње данас и трајаће до 28. августа, док ће пријемни испити бити полагани 1. септембра.

Мјеста има на студијским програмима музичке и драмске умјетности на Академији умјетности, на свим студијским програмима Електротехничког факултета, на Машинском факултету, као и на студијском програму здравствене његе на Медицинском факултету.

Након првог уписног рока нису попуњена ни сва мјеста на студијским програмима за анималну и биљну производњу на Пољопривредном факултету, на свим студијским програмима Природно-математичког факултета, на Рударском и Технолошком Факултету, на студијском програму спорт на Факултету физичког васпитања и спорта и на појединим студијским програмима Филозофског, Филолошког и Факултета политичких наука.

Универзитет у Бањој Луци на студијске програме 16 факултета у прву годину првог циклуса у школској 2009/2010. години планира упис 3 605 студената, а након првог пријемног испита, право уписа стекао је 2 041 студент.

Сва мјеста попуњена су на Архитектонско-грађевинском факултету, Економском, Правном и Шумарском факултету, као и на студијском програму аграрна економија и рурални развој на Пољопривредном факултету, студијски програм екологија и заштита животне средине на Природно-математичком факултету и општи-наставнички смјер на Факултету физичког васпитања и спорта, те на већини одсјека Филозофског, Филолошког и Факултета политичких наука.

На организационим јединицама Универзитета у Бањој Луци, на којима и послије другог уписног рока остане слободних мјеста, биће организован и трећи уписни рок.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog