Svijet

Саркози објавио ограничења против високих банкарских бонуса

ПАРИЗ - Француски предсједник Никола Саркози објавио је нова ограничења за исплате бонуса банкарским трговцима и рекао да ће се код партнера из Групе 20 заложити да и они усвоје исте мјере.


Саркози је позвао највеће француске банке да уведу оштрије контроле, послије снажних критика у читавом свијету због исплата великих бонуса водећим банкарима, који се поново приближавају нивоу из времена прије избијања финансијске кризе.

"Скандалозно је што су неки људи тако брзо заборавили лекције из кризе, у вријеме када нова страница у кризи још није окренута", изјавио је Саркози.

Бијес због исплата великих бонуса појачан је чињеницом да банке тешко одбравају кредите мањим предузећима, иако су добиле велика средства из државних фондова да би опстале.

Саркози је рекао да ће банке у наредне три године морати да одгоде исплате двије трећине бонуса, док ће једна трећина бити исплаћена у банкарским акцијама.

Француски предсједник нагласио је да ће власти пажљиво пратити да ли банке поштују нова правила, те да ће оне које то не буду чиниле бити искљкучене из сарадње са државом.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog