Društvo

Чађо: Немамо надлежност за одузете регистарске таблице по Србији

БАЊА ЛУКА - Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо рекао је да МУП РС нема надлежности да реагује у вези са одузимањем регистарских таблица БиХ грађанима са двојним држављанством, који се аутомобилима затекну у Србији, али да је надлежним органима скренуо пажњу на тај проблем.


"Ништа у конкретном смислу не могу да учиним, али сам надлежним стурктурама на одговарајући начин скренуо пажњу и упозорио на проблеме које грађани доживљавају", рекао је Чађо новинарима у Бањој Луци.

На питање да прокометарише хапшење полицајца у Приједору, Чађо је рекао да ће поштовати став Тужилаштва и да не даје изјаве у вези тога.

Амбасада БиХ у Београду затражила је раније од Министарству спољних послова Србије званично објашњење због случајева изузимања регистарских таблица БиХ.

Амбасада БиХ у Београду упозорила је држављане БиХ, који имају и држављанство Србије, да у наредном периоду не долазе аутомобилима у Србију да би избјегли одузимање регистарских таблица БиХ и плаћање казне од 15.000 /око 160 евра/ до 30.000 динара /око 320 евра/

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog