Društvo

Брчко: Инцко ћедобити податке о државној имовини у року

БРЧКО - Земљишно-књижна канцеларија Основног суда у Брчко дистрикту, упркос кратком року, доставиће до 15. септембра високом представнику у БиХ Валентину Инцку све податке о државној имовини на подручју дистрикта које је тражио у писму од 13. августа, изјавио је данас шеф ове канцеларије Драган Томаш.


"Обрасци које морамо попунити прилично су компликовани, јер се тражи идентификација старог и новог премјера, што нам налаже пуну сарадњу са брчанским катастром, који о томе треба да нам достави све релевантне податке", рекао је новинарима Томаш.

Према његовим ријечима, након рата промијењена је намијена већине објеката, који ће се наћи на евиденцији.

"У зградама бивше касарне ЈНА у Брчком смјештене су правосудне институције, те јавне установе као што су Гимназија `Васо Пелагић` и Архив и још неке државне институције. На локалитету бившег војног објекта на Сењаку данас је једно приватно предузеће које је купило то имање", прецизирао је Томаш.

Он је навео да је Инцко у писму тражио и податке о земљишту на коме је у међувремену изграђено насеље Илићка.

"То земљиште је, као што је познато, постало својина људи који су на њему подигли стамбене објекте. Одавно већ, ничему не служе бивши војни магацини у насељу Крепшић, као ни стрелиште у Трешњици. Уколико још негдје у дистрикту постоји таква имовина, евидентираћемо је тек послије увида у катастарске планове", објаснио је Томаш.

Он очекује да ће експерти из ОХР-а консултовати боље познаваоце тих прилика на терену да би биле отклољене нејасноће у обрасцима достављеним из ОХР-а које треба попунити.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog