Društvo

''ЧЕЗ'' и даље стратешки партнер РС

ПРАГ - Представници Владе Републике Српске и премијер Милорад Додик разговарали су у Чешкој са представницима чешке електроенергетске компаније ''Чез", која је и даље стратешки партнер РС у области енергетике.


"У разговорима представника Владе РС и `'Чеза`' траже се рјешења одређених проблема који су се појавили у раније постигнутом споразуму", изјавио је Срни предсједник Народне скупштине РС Игор Радојичић, који борави у Прагу.

Он је истакао да Српска и даље сматра "Чез" стратешким партнером у области енергетике, иако има одређених компликација у вези са уговором који је раније постигнут.

Радојичић је рекао да је током састанка са званичницима у Чешкој било ријечи и о темама из области енергетике, жељезничког саобраћаја, инфраструктуре, индустрије, у којима та држава има интерес.

''Ми смо данас упознати да је за Чешку подручје Балкана и БиХ једно од приоритетних за економску размјену и инвестиције'', нагласио је Радојичић.

Он каже да Чешка види Балкан и БиХ као своје сусједство са којим имају заједничку традицију, добро разумијевање, коректне политичке односе и из тога закључује да је то и погодан неискориштен простор за економску сарадњу.

Радојичи, Додик и министар индустрије, енергетике и рударства Слободан Пухалац бораве од јуче у Прагу.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog