Društvo

БОРС о сарајевским медијима и злочинима над Србима

БАЊА ЛУКА - Борачка организација Републике Српске сматра да реаговање медија из Сарајева на конференцију "Истином до правде" о ратним злочинима над сарајевским Србима, одржане недавно на Палама, само потврђује сазнања ове асоцијације о страдању Срба у том граду.


"Медији и појединци из Сарајева у новинским текстовима признали су да је злочина било, али да нису, како тврде, били политички мотивисани, организовани и системски спровођени, већ су Срби терор трпјели од криминалаца, чије су јединице касније укључене у снаге Армије БиХ", наводи се у саопштењу БОРС-а.

БОРС наводи да медији у Сарајеву на овај начин покушавају скинути одговорност с тадашњег муслиманског политичког руководства због удруживања у злочиначку организацију и да за злочине над Србима криве криминалце.

"Зар само признање постојања злочина није довољан разлог да се кривци пронађу и казне, без обзира из којег су разлога убијали недужне људе и зашто је, уколико све није било систематско и планирано овим криминалцима и злочинцима било дозвољено да се придруже Армији БиХ", питају се у БОРС-у.

Замјеник предсједавајућег Скупштине Кантона Сарајево Светозар Пударић изјавио је за јучерашње издање сарајевског дневника "Сан" да је било убијања у Сарајеву, али да су то почини криминалци због материјалне користи, који су се касније прикључили Армији БиХ.

Пударић је рекао да је убијен његов комшија Милутин Мајдановић, те породица Ристовић у Велешићима, али да је све то било из користољубља.

"Срби су нестајали зато што се мислило да се о њима неће водити рачуна, јер свакако десетине и стотине њих бјеже свако вече, а да нико ништа не каже", рекао је Пударић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog