Društvo

Министар спољне трговине на фориму у Словенији

САРАЈЕВО - Министар спољне трговине и економских односа БиХ Младен Зиројевић учествоваће у раду дводневног Стратешког економског форума, који почиње данас на Бледу у Словенији.


Зиројевић ће у оквиру панела "Економски изазови за земље западног Балкана" изложити ефекте економске кризе на БиХ, као и развојне шансе БиХ и потенцијале за превазилажење кризе, саопштено је раније из Министарства спољне трговине и економских односа БиХ.

Министар Зиројевић састаће се са представицима привредних комора Словеније и институција које пружају подршку промоцији малих и средњих предузећа.

У раду дводневног форума учествоваће и министар за европске интеграције Црне Горе Гордана Ђуровић, која ће излагати у оквиру панела "Економски изазови у земљама западног Балкана".

Ђуровићева ће представити кључне економске индикаторе, макроекономске пројекције и приоритете на европском путу Црне Горе у контексту укупне слике региона и заједничке борбе за санирање посљедица свјетске економске кризе.

Стратешки форум одржава се на Бледу четврту годину за редом, а тема овогодишњег је глобална економска криза и геостратешка питања, као и питања проширења ЕУ.

На Стратешком форуму, који организују Министарство иностраних послова Словеније и Центар за европску перспективу, као излагачи учествоваће и словеначки шеф дипломатије те министри иностраних послова Македоније, Словачке и Мађарске Антонио Милошоски, Мирослав Лајчак и Петер Балаш, као и представници академске заједнице, европских институција, дипломатског кора, цивилног друштва и медија.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog