Društvo

Главаш добио земљиште од општине Груде

ГРУДЕ - Општинско вијеће Груде једногласно је усвојило рјешење о додјели грађевинског земљишта одбјеглом хрватском генералу Бранимиру Главашу, који је у Хрватској осуђен за ратне злочине почињене над Србима у Осијеку.


Секретар Општинског вијећа Груда Миљенко Пезер каже да не види ништа спорно у донесеној одлуци, јер је Главаш био једини који је аплицирао за парцелу која му је додијељена.

Пезер није могао да каже о коликом комаду земље се ради, додајући да се додијељено земљиште налази у селу Дриновац из којег потиче Главаш и у којем већ посједује неке од некретнина.

Посланик СНСД у Парламентарној скупштини БиХ Славко Јовичић каже да то није ништа изненађујуће и да је ријеч о "безобразлуку и понижењу српског народа".

"Треба очекивати да ту Главаш сагради кућу и када је заврши да на отварање позове Србе, жртве које је он лично злостављао, јер његовом безобразлуку нема краја", казао је Јовичић.

Према његовим ријечима, ова одлука доказује да БиХ постаје уточисте злочинаца и "бјелосвјетских хохштаплера".

Јовичић је рекао да колико и одлука локалне власти у Грудама, једнако је запрепашћујуће и да нема реакције хрватских политичара на "сраман потез власти у Грудама".

За високог функционера ХДЗ БиХ Иву Миру Јовића нема ништа спорно у одлуци општинских власти у Грудама, уколико је испоштована законска процедура у додјели земљишта.

"Добро је да се неко сјетио да потомцима људи који су прије 50 година протјерани са огњишта врати земљу уколико они то желе", рекао је Јовић, додајући да је питање да ли је Главаш жртва политичких подметања у Хрватској или је злочинац.

Према његовим ријечима, разлог за додјелу земље није зато што Главаш нема средстава, већ да тај буде грађанин мјеста из којег су његови родитељи протјерани.

Осуђени ратни злочинац у Хрватској, Бранимир Главашу, најавио је да ће ускоро покренути посао у Мостару и купити ново земљиште у Грудама.

Одговарајући на питање откуд му новац за кућу, земљишта и покретање посла, Главаш је одговорио да "није културно човјека питати одакле му новац".

"Имам помоћ пријатеља са свих страна. Да, помажу ми пријатељи, и познати, непознати и симпатизери које не познајем, и помажу ми и шаком и капом", каже Главаш.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog