Politika

Mићуновић: Владајућа коалиција ће проћи све тестове

БЕОГРАД - Србија је трусно подручје и у њој увијек постоје разне борбе и идеје, али ће владајућа коалиција проћи све тестове, оцијенио је предсједник Политичког савјета Демократске странке Драгољуб Мићуновић.


"Зато се и бура око Закона о информисању претворила у неку форму политичког груписања и није имала везе са самим предметом. Но, не верујем да ће то да поремети политичку сцену", рекао је Мићуновић.

Он је изјавио је да је владајућа коалиција показала одговорност и да функционише упркос повременим несугласицама, истакавши да је "у овом тренутку потребна стабилна влада".

Према Мићуновићевим ријечима, у Србији има много неправди и држава мора да све то рјешава веома пажљиво у дијалогу са свим актерима.

"Не сме се нико оставити на рубу очајања, јер то није хумано, нити је у складу са политиком демократије. Очекујем да ћемо пронаћи бланас између подстицања привреде и бриге за оне најугроженије", истакао је предсједник Политичког савјета ДС-а.

Мићуновић је навео да не вјерује у опцију да би у Владу могли да уђу нови партнери, нити му је познато да се о томе говорило.

Он сматра да је илузија вјеровати да би мање министарстава значило и мање бирократије и да није непоходна таква врста реконструкције, али је додао да је увијек могуће замијенити неког министра другим.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog