Politika

Ближе се Николић и Коштуница

БЕОГРАД - Лидер Демократске странке Србије Војислав Коштуница рекао је да је са лидером Српске напредне странке Томиславом Николићем договорио да ће наредних дана одржати састанке на којима ће разговарати о заједничком дјеловању, како би појачали борбу против Владе коју предводи Демократска странка.


Коштуница је рекао да је за ДСС предмет критике само актуелна власт и да је он иницирао разговор са Николићем.

Наводи се да ће се, послије изненадне и жустре полемике између Александра Вучића /СНС/ и Милоша Алигрудића /ДСС/ око тога ко је посредно помогао власти да изгласа Закон о информисању, Николић и Коштуница можда већ данас видјети не би ли у четири ока повратили међусобно повјерење.

Николић је рекао да му је лидер ДСС пренио да напад на СНС не потиче од њега.

"Сагласили смо се да је реч о малом инциденту који никако не би смео да угрози високо постављени заједнички циљ да срушимо Млађана Динкића и Бориса Тадића. Тај циљ никако не би требало да угрожавамо међусобним несугласицама", рекао је Николић.

Скупштина Србије је понедјељак, 31. августа, усвојила Закон о измјенама и допунама Закона о јавном информисању, чији је циљ досљеднија примјена и уношење већег реда и одговорности у области медија.

Од присутних 225 посланика за предложене измјене гласало је 125, "против" је било 88, 11 је било "уздржано", док један посланик није гласао. Посланици СНС напустили су скупштинску салу одмах послије усвајања у начелу измјена Закона о информисању.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog