Društvo

Пена: Елезовој банди ће се судити и у БиХ и у Србији

БЕОГРАД - Директор Полиције РС Урош Пена најавио је данас да ће се суђење припадницима криминалне групе Дарка Елеза из Сарајева, који има држављанство Србије гдје је и ухапшен, одвијати упоредо у БиХ и у Србији због закона који онемугућавају изручење.


Према његовим ријечима, то неће бити сметња за фер и коректно суђење.

"Тужилашво БиХ сигурно ће размијенити податке и доказе са тужилаштом Србије, а то ће урадити и полицијске аагенције", рекао је Пена медијима из РС након заједничке конференције за новинаре са српским министрим полиције Ивицом Дачићем у Београду.

Коментаришући хапшење три полицијска службеника у овој акцији, Пена је подсјетио да је још 2007. рекао да у Полицији РС постоји корупција и додао да је само прошле године око 600 полицајаца због тога третирано дисциплински, прекршајно или кривично.

Директор Полиције РС је рекао да је припремио кодекс полицијске етике и да ће се свим средствима трудити да се број полицајаца умијешаних у корупцију сведе на минимум.

Пена је раније на конференцији за новинаре рекао да шеф полиције у Источном Сарајеву неће сносити посљедице са раширен криминал на овом подручју, те нагласио да је ова велика акција на разбијању криминалне групе резултат и његовог рада.

"Ко ће сносити посљедице и да ли је било неке заштите, то ћемо тек видјети", закључио је Пена.

Он је појаснио да су појединим припадницима ове групе раније лакше пролазили приликом хапшења за ситнија дјела како би се дошло до садашње велике акције.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog