Društvo

Влада о одузимању имовине стечене кривичним дјелом

БАЊА ЛУКА - Влада Републике Српске данас би требало да разматра Приједлог закона о одузимању имовине стечене извршењем кривичног дјела.


На дневном реду сједнице су и приједлози закона о измјенама и допунама закона о Пензијском резервном фонду РС, о забрани продаје и употребе дуванских производа лицима млађим од 18 година и о забрани пушења дуванских производа на јавним мјестима.

Влада би требало да разматра и приједлог о допуни Кодекса понашања државних службеника РС, те Информацију о Споразуму о преузимању опреме, архиве, документације и запослених ентитетских регулаторних тијела за заштиту од зрачења и Инспектората у државну Регулаторну агенцију за радијациону и нуклеарну сигурност.

На сједници би требале бити разматране и информације о подстицају запошљавања младих и о субвенцији каматне стопе на стамбене кредите за младе и младе брачне парове од јануара до септембра ове године, као и стратегија унапређења социјалне заштите дјеце без родитељског старања са планом акције од 2009. до 2014. године.

Пред министрима би требало да се нађе и Консолидовани извјештај о извршењу Буџета РС за првих пола године, те приједлог одлуке о одобравању средстава из Програма социјалног збрињавања радника, у укупном износу од 1.251.580 КМ.

Међу тачкама дневног реда су и приједлог одлуке о одобравању исплате средстава са рачуна посебних намјена од 2.000.000 КМ на име новчаног дијела основног капитала ради оснивања једночланог акционарског друштва за прераду дрвета "Нова Борја" АД Теслић, те приједлог одлуке о одобравању исплате средстава са рачуна посебних намјена у износу од 3.044.000 КМ ради куповине покретне и непокретне имовине у власништву предузећа "Творница пречистача" АД из Рогатице, у стечају.

Почетак сједнице Владе РС заказана је за 10.00 часова, док је конференција за новинаре предвиђена за 12.00 часова у Прес центру Владе Српске.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog