Društvo

Поново сукоби у Косовској Митровици

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - У Микронасељу у сјеверном дијелу Косовске Митровице синоћ су се сукобиле групе Срба и Албанаца, а чуле су се и двије експлозије.


"До сукоба двије групе младића дошло је синоћ нешто послије 19.00 часова, а током обостраног каменовања није било повријеђених", потврдио је портпарол Косовске полицијске службе за регион Косовске Митровице Бесим Хоти.

Он је додао да су се послије тог сукоба, око 22.00 часа, чуле двије јаке детонације, али да полиција није успјела да лоцира ни мјесто нити евентуалну штету.

"У току је истрага и вјерујемо да ће током дана бити утврђено мјесто гдје су се експлозије догодиле", рекао је Хоти.

Он је додао да су се Срби и Албанци послије инцидента окупили на двије различите локације у Микронасељу.

"Полицијске снаге присутне су на терену и јутрос пошто ће током дана бити настављена обнова албанских кућа у насељу Брђани", каже Хоти.

Током јучерашњег дана, Албанци су наставили са рашчишћавањем терена за изградњу двије куће у мјешовитом насељу Брђани, у сјеверном дијелу Косовске Митровице, чему се противе Срби.

Споразумом са Унмиком предвиђено је да се паралелно одвија обнова и српских и албанских кућа, чега се Еулекс не придржава, јер је издао дозволу да започне само обнова албанских кућа.

Ситуација у сјеверном дијелу Косовске Митровице је мирна, али према оцјени полиције пријети ескалација сукоба.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog