Svijet

Грчка: Парламентарни избори 4. октобра

АТИНА - Грчки премијер Костас Караманлис расписао је парламентарне изборе за 4. октобар. Караманлис је истакао да ће предстојећа 2010. година бити одлучујућа и да грчки народ мора да изабере Владу која може земљу да изведе из кризе.


Овакву премијерову одлуку убрзали су извјештаји медија о кризи у свијету и код куће, пожари који су захватили област Атику гдје је изгорјело неколико десетина хектара шуме, као и свакодневне терористичке акције у центру Атине и Солуна.

Јавност у Грчкој уплашена је тамошњом ситуацијом, незапосленост је у порасту, а присутна је и свакодневна слика штрајкача испреда зграде грчке Владе.

Терористички напад на стране банке и мултиетничке компаније, такође, су свакодневница, док грчка Влада показује да нема разрађен програм за насталу ситуацију у држави, а присутно је и супарништво у владајућој странци Нова демократија.

Новац добијен од ЕУ у посљедњих 10 година није равномјерно распоређен и концентрисан је већином код новопечених богаташа.

Све је ово пријетило да доведе до неконтролисане социјалне експлозије, па је премијер Костас Караманлис био принуђен да јуче касно поподне објави изборе за 4. октобар.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog