Društvo

Почела примјена пројекта нове јавне управе

САРАЈЕВО - Из Канцеларије координатора за реформу јавне управе саопштено је данас да је почела имплементација пројекта вриједног 1,5 милиона евра, чији је циљ успостављање хармонизоване, ефикасне и транспарентне јавне управе, која ће бити одговорна грађанима, али и способна водити БиХ кроз процес стабилизације и придруживања.


У саопштењу се наводи да пројекат "Наставак подршке Канцеларији координатора за реформу јавне управе БиХ при имплементацији Стратегије јавне управе и координацији донатора" финансира Делегација Европске комисије у БиХ из програма ИПА а да га проводи италијанска фирма Еурецена.

Тим стручњака на чијем челу је ексерт у области јавне управе Семо Годек данас је у Канцеларији координатора за реформу јавне управе представио циљеве пројекта и резултате који се очекују након његовог завршетка у фебруару 2011. године.

Сврха овог пројекта је благовремена имплементација Стратегије јавне управе, коју су власти БиХ усвојиле 2006. године.

Пројекат је фокусиран на јачање капацитета Канцеларије координатора, те пружање стручне помоћи у реализацији Акционог плана један Стратегије реформе јавне управе, чије је провођење у току.

Исти пројекат биће фокусиран и на припрему новог акционог плана за јачање секторских капацитета у јавној управи БиХ.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog