Društvo

Осуђен припадник 517. Цазинске бригаде

САРАЈЕВО - Апелационо вијеће Суда БиХ изрећи ће 11. септембра другостепену пресуду Суада Капићу који се терети за убиства четири ратна заробљеника, припадника Војске Републике Српске, на подручју Санског Моста почињена у септембру 1995. године.


Тужилаштво је у завршном излагању затражило да Капић буде проглашен кривим и осуђен на казну затвора "према законским одредбама", док је одбрана затражила ослобађање, јавља Бирн.

Према наводима оптужнице, Суад Капић је као припадник 517. цазинске бригаде Петог корпуса Армије БиХ, учествовао у заробљавању шест припадника Војске Републике Српске на подручју Санског Моста, након чега је четири лица усмртио, док су двојица преживјела.

Првостепено судско вијеће је Капића ослободило кривице, али је у новембру 2008. та пресуда укинута, те је обновљено суђење почело у априлу ове године.

Тужилаштво сматра да је доказало да је оптужени починио дјело које му се ставља на терет, док одбрана сматра да комплетан случај Тужилаштва почива на контрадикторним исказима преживјелих.

Тужилаштво је затражило да се Капићу поново одреди мјера притвора због страха да би могао побјећи.

Притвор Суаду Капићу је укинут у марту прошле године, а Суд ће одлуку о одређивању притвора донијети накнадно.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog