Društvo

Пена: Елезова група планирала ликвидације по РС

Директор Полиције Републике Српске, Урош Пена, рекао је да има индиција да је међународна криминална група Дарка Елеза планирала ликвидације неких људи и у Српској.


"Има неких наговјештаја, али је рано о томе говорити. Сада ће размјену доказа и информација извршити тужилаштва, па ћемо онда видјети", рекао је Пена.

Коментаришући медијске наводе да је група која је ангажовала људе Дарка Елеза да изврше ликвидације у Србији једна од најјачих мафијашких организација у Црној Гори, Пена је рекао да је прерано говорити о томе.

"Колеге из Србије и ми смо ступили у контакт са колегама из Црне Горе, тако да ћемо размијенити све информације, па ће све бити јасније", рекао је Пена.

Директор полиције Србије Милорад Вељовић изјавио је раније да се утврђује ко је све био могућа мета за ликвидацију на списку припадника криминалне групе коју је предводио ухапшени Елез.

У акцијама, које су 1. септембра проведене у БиХ и Србији, ухапшена су 24 члана криминалне групе, заједно са њиховим вођом Дарком Елезом, који се сумњиче да су од 2006. године на територији западног Балкана припремали и вршили најтежа кривична дјела.

Чланови групе се сумњиче за убиства, изнуде, уцјене, разбојништва, кријумчарење и трговину наркотицима, оружјем, експлозивним направама, моторним возилима и прање новца.

Против Елеза и још петорице чланове његове групе, који су ухапшени у Београду покренута је истрага и њима је одређен притвор.

Суд БиХ одредио је једномјесечни притвор за 13 чланова ове групе, ухапшених на подручју БиХ.

Притвор је одређен Бојану Цвијану, Давору Мандићу, Мухамеду Рамићу, Марку Крајишнику, Адмиру Хоџићу, Владану Парађини, Давору Дабићу, Саши Владичићу, Владимиру Таушану, Драгану Јевтовићу, Марку Божичковићу, Љубиши Лаловићу и Блашку Фуртули, који су осумњичени за организовани криминал у вези са неовлаштеном трговином опојним дрогама.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog