Republika Srpska

Републичка управа за игре на срећу затвара нелегалне коцкарнице

Играма на срећу у Републици Српској у овом тренутку, према неким процјенама, незаконито се бави око 30 одсто приређивача, каже директор Републичке управе за игре на срећу Здравко Милићевић.


"Републичка управа за игре на срећу је у овој седмици, од када је почела са радом, запечатила 17 нелегалних објеката, а угоститељи су у паници и већ износе апарате из кафића", рекао је Милићевић.

Он тврди да приређивачи, који су се бавили играма на срећу, сами затварају објекте или почињу прикупљати документацију како би започели легалан бизнис.

Катанац је у протекла четири дана стављен на врата неколико већих кладионица и објеката који су се бавили играма на срећу у Бањалуци, а то су кладионице "Миленијум", "Моцарт", "Астра", "Кајак", "Бет лајв" и још десетак других

Између осталих, катанац је у протекла четири дана стављен на врата неколико већих кладионица и објеката који су се бавили играма на срећу у Бањалуци, а то су кладионице "Миленијум", "Моцарт", "Астра", "Кајак", "Бет лајв" и још десетак других.

"Буџет РС пуниће се далеко више него до сада. У првој седмици на основу наших анализа процијенили смо да се око 30 одсто приређивача бави нелегално играма на срећу. Наш задатак јесте да то спријечимо, чиме се боримо против нелојалне конкуренције и на томе ћемо устрајати. Нећемо имати превентивне мјере, већ искључиво репресивне", упозорио је Милићевић.


Према његовим ријечима, за свега три дана урађено је 35 контрола, донесено 17 рјешења о забрани обављања дјелатности и сви објекти су запечаћени, а издато је исто толико прекршајних налога у вриједности 123.000 марака.

"Нећемо имати превентивне мјере, већ искључиво репресивне", упозорио је Милићевић

Он истиче да је затворено осам спортских кладионица, три томболе затвореног типа и шест угоститељских објеката који су се без одобрења бавили играма на срећу путем аутомата.

"Најчешће нерегуларности су обављање посла без одобрења, лиценци и обавезне документације", каже Милићевић.

Он каже да је постојећи закон веома либералан, јер омогућава бављење свим врстама игара на срећу, а омогућена је регистрација чак и неких игара које овдје још не постоје.

Постојећи закон веома либералан, јер омогућава бављење свим врстама игара на срећу, а омогућена је регистрација чак и неких игара које овдје још не постоје

Говорећи о плановима новоуспостављене управе, Милићевић каже да је планирано увођење информационог система гдје ће сви приређивачи бити увезани на један систем.

Он каже да ће најкасније до краја године бити урађене измјене и допуне Закона о играма на срећу како би уврстили и тренутно популарне лицитације које се одвијају у појединим медијима.

Главни републички тржишни инспектор Борка Суртов рекла је да је у току ове године у контроли угоститељских објекта на територији РС у око 40 случајева констатовано да су субјекти нелегално приређивали игре на срећу, те су им изречене мјере забране и казне у вриједности од око 60.000 КМ.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog