Društvo

Тужилаштво захтијева истрагу против петоро запослених у Првом партизану

БЕОГРАД - Тужилаштво ће захтјевати спровођење истраге против петоро запослених у погонима наменске производње фабрике "Први партизан" из Ужица, пошто је у сарадњи са полицијом утврдило да постоји основана сумња да су извршили тешко кривично дјело против опште сигурности, изјавио је портпарол републичког тужилаштва Томо Зорић.


"На основу досадашњих резултата истраге, постоји основана сумња да су, услед више пропуста у раду, непридржавајући се упутстава о поступању са барутом, осумњичени извршили кривично дело - тешко дело против опште сигурности", прецизирао је Зорић.

Он је додао да ће Општинско јавно тужилаштво у Ужицу затражити спровођење истраге против осумњичених, који ће сутра бити изведени на саслушање пред истражног судију.

Због експлозије у ужичкој фабрици "Први партизан", у којој је погинуло седморо радника, ухапшено петоро запослених у овој фабрици.

Како је саопштено из МУП Србије ухапшени су радник на засипању барута Велибор Јањић, шеф за противпожарну заштиту Милојка Пешић, пословођа Милисав Ђерић, руководилац погона Првослав Ђерић и руководилац контроле Зоран Ћировић.

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић рекао је да је да су резултати истраге показали да је гушење угљен моноксидом узрок смрти седморо радника ужичке фабрике, док је узорк експлозије људски фактор.

"На основу резултата истраге ухапшено је петоро запослених због основане сумње да су извршили тешко дело против опште сигурности у вези са кривичним делом изазивања опште опасности", рекао је Дачић.

У несрећи, која се у "Првом Партизану" догодила у четвртак увече, у четири експлозије погинули су Светлана Ђурић, Јасмина Остојић, Гордана Ђокић, Биљана Луковић, Вида Терзић, Драган Миловановић и Јелена Лончаревић, а лакше је повријеђено 14 радника.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog