Društvo

Сарајево: Израда стратегије о развоју Западног Балкана

САРАЈЕВО - У Сарајеву ће данас бити одржан стручни састанак о изради Регионалне стратегије истраживања и развоја за западни Балкан, најављено је из Савјета за регионалну сарадњу /РЦЦ/.


Састанак представња радни наставак министарске конференције коју су 24. априла ове године у Сарајеву организовали Секретаријат РЦЦ и Чешка.

Циљ скупа је да се оцијени тренутни статус пројекта и да се разговара о будућим корацима у изради регионалне стратегије, а од учесника се очекује да у складу са Заједничком изјавом, која је усвојена на министрској конференцији, успоставе координационо тијело пројекта које ће бити задужено за израду стратегије.

На скупу ће се окупити стручњаци из министарстава науке и истраживања из земаља чланица РЦЦ из југоисточне Европе, укључујући БиХ, Србију, Црну Гору, Хрватску, Македонију, Албанију и УНМИК/Косово, чланови научних институција из регије, те представници релевантних међународних организација.

Састанак ће отворити замјеник генералног секретара РЦЦ Јелица Минић, а уводна излагања одржаће водитељ програма при Генералној дирекцији за проширење Европске комисије Хенк Висер и виши економиста у Одјељењу за развој финансијског и приватног сектора Свјетске банке Пауло Гиљерме Кореа.

Састанак ће бити одржан у просторијама Секретаријата РЦЦ, са почетком у 10.00 часова.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog