Svijet

Род Благојевић проговорио у својим мемоарима

ЧИКАГО - Гувернер Илиноиса српског поријекла Род Благојевић, оптужен да је покушао да прода мјесто у америчком сенату, поново је скренуо пажњу америчке јавности објављивањем својих мемоара под насловом „Гувернер".


У својој књизи од 264 стране, за коју је од калифорнијског издавача „Феникс букс" добио шестоцифрени износ, бивши гувернер говори о свом дјетињству у имигрантској, радничкој породици, пореди себе са многим Шекспировским ликовима, описује свој боравак у затворској ћелији, где је радио склекове да прекрати вријеме, али и износи „свој случај".

Книга у којој, како каже, открива „тамну страну политике", врви од имена разних политичара, укључујући и америчког предсједника Барака Обаму и његове најближе сараднике.

Благојевић, коме пријети казна од 300 година затвора и најмање четири милиона долара глобе, тврди да ништа погрешно није урадио и да је жртва политичког прогањања.

У априлу је против њега поднијета оптужба по 16 тачака, између осталог за планирање рекетирања, изнуде, покушај изнуде и лагање федералних агената.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog