Sport

Кошаркаши Бразила прваци првенства Америке

САН ХУАН - Кошаркаши Бразила тријумфовали су на шампионату Америке пошто су у финалној утакмици, која је одиграна у Сан Хуану, побиједили домаћи Порторико резултатом 61:60.


Најефикаснији у екипи Бразила био је Леандро Барбоса са 24 поена, док је Сплитер је постигао 13 кошева, уз девет скокова. Најбољи код домаћина био је Аројо са 14 постигнутих поена. Треће мјесто на шампионату Сјеверне и Јужне Америке освојила је Аргентина, која је у мечу за бронзану медаљу побиједила Канаду резултатом 88:73.

У прве три четвртине чинило се да ће Бразилци рутински одрадити посао, јер су читаво вријеме имали сигурно вођство, које је у два наврата достизало и 16 поена разлике. У последњих десет минута Бразил је ушао са предношћу од 50:37.

Међутим, домаћа селекција је тада заиграла као препорођена и уз велику подршку навијача два и по минута прије краја смањила вођство Бразила на 59:57.

Тијаго Сплитер је из слободних бацања повећао на 61:57, да би потом узвратио Карлос Аројо који је вратио разлику на два поена.

Порторико је 30 секунди пре краја имао прилику да изједначи, али је Анхел Данијел Васало искористио само једно слободно бацање. Након тога је Сплитер промашио за Бразилце, а последњу прилику домаћини су имали секунд прије краја, када је Аројо није погодио за три поена.

Првенство Америке је уз Бразил, који је играо са већином својих звијезда и има велика очекивања за Свјетско првенство у Турској, обиљежило и мучење Аргентине, која након два уводна пораза заиграла конкретније и дошла до медаље.

Гаучоси су играли без најзвучнијих имена, а предводили су их Скола и Приђони. Након одличног почетка ритам је изгубила селекција Доминикане, која је предвођена НБА играчима Виленовом, Хорфордом и Гарсијом дошла надомак пласмана на СП.

На Свјетско првенство које се наредне године одржава у Турској пласирали су се Бразил, Порторико, Аргентина и Канада, док ће Сједињене Америчке Државе на шампионату свијета играти као олимпијски побједници.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog