Društvo

''Златни љиљани'' најавили блокаду Федерације

САРАЈЕВО - Савез добитника највиших ратних признања Федерације БиХ најавио је скоро блокирање рада институција у овом ентитету и протесте, због смањења јулске накнаде за десет одсто корисницима борачко-инвалидске заштите и најаве да ће од 1. јануара 2010. године бити укинут Закон о добитницима највиших ратних признања.


До блокаде рада институција у ФБиХ ће, највјероватније, доћи након Бајрама.

Добитници "Златних љиљана" јасно су поручили актуелној Влади ФБиХ да више немају потребе да разговарају са њеним представницима који нису присуствовали јучерашњој ванредној Скупштини. Позиву да присуствују нису се одазвали премијер ФБиХ Мустафа Мујезиновић и предсједник СДА Сулејман Тихић умјесто кога је био његов замјеник Асим Сарајлић.

Мујезиновић је поручио да не може доћи зато што добитницима ове награде не може обећати да њихове накнаде неће бити смањене и објаснио да то тек треба усагласити 10. септембра са представницима Међународног монетарног фонда.

Добитник "Златног љиљана" из Зеничко-добојског кантона Муле Имамовић покушао је на Скупштини да нападне министра за питања бораца ФБиХ Захида Црнкића који им се желио обратити.

Oво није био једини напад на Црнкића и остале представнике власти. Потпредсједник федералног савеза Ибрахим Јахић оптужио је посланика СДА у Представничком дому Парламента ФБиХ Ирфана Ајановића да нема право јавно да говори о, како је рекао, херојима рата.

Скупштини су присуствовали члан Предсједништва СДА Бакир Изетбеговић, предсједавајући Представничког дома Парламента ФБиХ Сафет Софтић и члан Предсједништва Странке за БиХ Бериз Белкић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog