Sport

Сви Срби на Маракани

БЕОГРАД - Велику подршку фудбалској репрезентацији Србије на сутрашњој утакмици са репрезентацијом Француске у Београду даће и Срби који живи у земљама региона, саопштило је српско Министарство за дијаспору.


Ангажованошћу српских организација из Хрватске, Републике Српске, Румуније, Црне Горе, Мађарске и Албаније, више од 5 000 Срба из сусједних земаља присуствоваће овој фудбалској утакмици која се у оквиру квалификација за Свјетско првенство игра на стадиону "Црвене звезде".

"Заједничко вијеће општина из Вуковара, Савез Срба из Румуније, Демократска партија Срба у Македонији и друге кровне асоцијације српског народа омогућиле су долазак у Београд, на утакмицу године, нашем народу из Борова, Белог Манастира, Вуковара, Темишвара, Сенпетра, Арада, Скопља, Куманова, Никшића, Скадра, Бијељине, Бањалуке и других градова", истиче се у саопштењу.

Министарство за дијаспору ће за представнике организација током дана организовати радне састанке и искористи њихов боравак у Србији за додатне договоре о унапређењу сарадње институција Србије са најзначајнијим организацијама српског народа у земљама региона, у духу наставка развијања добросусједских односа Србије и земља у окружењу.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog