Republika Srpska

Бања Лука: Почиње ''Агрос 2009''

БАЊА ЛУКА - У Бањој Луци ће данас почети 13. међународни сајам пољопривреде и прехрамбене индустрије "Агрос 2009" који ће окупити више од 100 излагача из Чешке, Хрватске, БиХ, а посредством заступника и учеснике из Србије, Македоније, Италије, Аустрије и Њемачке.


Директор Бањолучког велесајма Драгољуб Бојанић рекао је да је ове године на сајму први пут договорен организован наступ једне од држава окружења и прецизирао да је ријеч о Мађарској, коју ће представити 20 фирми из области пољопривреде и прехрамбене индустрије.

"Прва два дана сајма предвиђена су за представљање привредника Мађарске, након чега ће бити одржани `Дани ратарства и повртарства`, `Дани воћарства` и `Дан сточарства`", рекао је Бојанић.

Према његовим ријечима, ове године поново ће бити организована изложба стоке.

Он је најавио да ће током сајамских дана бити изложени сјеменски и садни материјал, производи за заштиту пољопривредних култура, ђубрива, механизација, резервни дијелови, опрема, амбалажа и пластика у области пољопривредне и прехрамбене индустрије.

Бојанић је навео да ће излагачи представити прехрамбене и кондиторске производе, млијеко и прерађевине од млијека, алкохолна и безалкохолна пића, те здраву храну и љекобиље.

Он је истакао да је на дан отварања сајам планирана инвестициона конференција са темом "Могућности улагања у БиХ".

Бањолучки велесајам организатор је "Агроса 2009", а покровитељи су Влада РС, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде РС, град Бања Лука и Привредна комора РС.

Свечано отварање сајма, који траје до 13. септембра, планирано је за 11.00 часова.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog