Svijet

Олуја оставила пустош по југу Латинске Америке

БУЕНОС АЈРЕС - У снажној олуји која је у ноћи између понедјељка и уторка погодила јужни дио Латинске Америке погинуло је најмање 16 лица, а начињена је и материјална штета, саопштиле су спасилачке екипе.


"У провинцији Мисионес на сјеверозападу Аргентине погинуло је десет лица међу којима седморо дјеце" изјавио је директор цивилне заштите Рикардо Веселка Коралес.

Он је додао да је више од 50 лица повријеђено, уништено је много кућа, електрични каблови су покидани, а дрвеће поломљено.

Најтежа ситуација је у мјесту Санта Роса у области Сан Педро која се налази 1 300 километара сјеверно од Буенос Ајереса.

Олуја је проузроковала материјалну штету и у аргентинским областима као што су Тобуна и Позо Азул, гдје је већи број кућа уништен и оштећен.

"Прошао сам кроз ове области, то је невјероватно. Никада до сада то нисам видио. Куће су једноставно нестале. Постојао је здравствени центар који је прије три године отворен, сада је нестао", изјавио је новинарима градоначелник Сан Педра Орландо Волфарт.

У Сан Педру је хоспитализовано 24 лица а 11 у другим болницма.

У налету олује у јужном дијелу Бразила погинуло је шест лица од којих четири у држави Санта Катарина, а два лица су погинула у Сао Паолу.

Према извјештају цивилне заштите, 64 лица је повријеђено од којих је 40 хоспитализовано у држави Санта Катарина гдје су удари вјетра достизали брзину већу од 100 километара на час.

Олуја је уништила око 90 кућа у сиромашнијим квартовима, а оштећено је око 370 кућа.

У Парагвају и Уругвају олуја је такође уништила велики број кућа.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog