Društvo

Посланици у реновираној згради Парламента РС

БАЊА ЛУКА - Посланици Народне скупштине Републике Српске након љетне паузе рад су наставили у реновираном здању парламента.


Предсједник Народне скупштине РС Игор Радојичић рекао је да је овим заокружен вишегодишњи план реконструкције и инвестиција.

Прошле године рађена је дјелимична реконструкција, климатизација и расвјета у великој сали, пртеходне двије године рађена је реконструкција мале сале и ресторана, простор изнад ресторана претворен је у конференцијску салу, бивши простор библиотеке претворен је у пословни простор, а складиште у архиву.

"Ове године планирано је да се раде два спрата односно улазни хол и први спрат, те неки објекти ван згарде, а за те намјене на располагању нам је 500.000 КМ. Радови још нису завршени, али ријеч је о детаљима", рекао је Радојичић.

Према његовим ријечима, и претходне инвестиције биле су приближно једнаке на годишњем нивоу.

Зграда Народне скупштине РС још се води као власништво Савезног секретаријата за народну одбрану. Године 1998. у тадашњи Дом војске уселио се парламент Српске уз дјелимичну реконструкцију, а садашњом реконструкцијом зграда је у већој мјери приведена намјени.

Радојичић је додао да за сада није планирана инвестиција за изградњу нове скупштинске зграде која је раније најављивана и која би, евентуално, била на простору стадиона Фудбалског клуба "Борац".

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog