Politika

Европска комисија подржава останак страних судија и тужилаца

САРАЈЕВО - Шеф делегације Европске комисије у БиХ Димитрис Куркулас нагласио је да Европска комисија подржава продужење мандата страних судија и тужилаца у БиХ, те сматра да су у области правосуђа направљене позитивне реформе, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.


Он је током разговора са предсједавајућим Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Беризом Белкићем рекао да је оптимиста по питању укидања визног режима, мада извјештај о укупном напретку БиХ још увијек није задовољавајући.

Белкић је истакао да грађанима БиХ треба добра вијест, као што је да је Парламентарна скупштина БиХ усвајањем неких закона, као што је Закон против дискриминације, успјела да испуни дио услова за либерализацију визног режима.

Он је изразио забринутост да Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о Тужилаштву БиХ и Приједлог закона о измјенама Закона о Суду БиХ НЕЋЕ бити усвојени у даљој парламентарној процедури са допунама којима се предвиђа останак страних тужиоца у одјељењима за ратне злочине и организовани криминал, као и судија на првостепеном и другостепеном нивоу, наводи се у саопштењу.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog