Društvo

У Србији укинута потјерница за Лаушевићем

БЕОГРАД - Српски глумац Жарко Лаушевић неће ићи у затвор ако буде изручен Србији из САД и за њим више није расписана потјерница, јер је предсједник Трећег општинског суда у Београду Нада Михајловић прихватила захтјев главног тужиоца Србије Слободана Радовановића да се познатом глумцу одгоди издржавање казне, сазнају београдски медији.


Наводи се да је Михајловићева донијела одлуку да се Лаушевићу (49) одгоди издржавање казне од 13 година затора за прекорачење нужне одбране када је убио двојицу младића, док Врховни суд Србије /ВСС/ не донесе одлуку о захтијеву за заштиту законитости који је поднио тужилац Радовановић.

У том захтијеву Радовановић тражи од ВСС да утврди да је Врховни суд Црне Горе повриједио права Лаушевићу и прекршио прописе када му је првостепену казну са четири године затвора повећао на 13 година.

Уколико ВСС прихвати тај захтјев, Лаушевић ће се наћи на слободи, јер је био четири године и седам мјесеци у затвору од 31. јула 1993. године, одмах послије трагичног догађаја, па све до 27. фебруара 1998. године.

Том одлуком предсједника Трећег општинског суда укинута је и потјерница за Лаушевићем, коју је тај суд расписао још 2002. године као мјесно надлежан, јер је Лаушевић пријављен на адреси у Југ Богдановој улици у Београду.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog