Društvo

Eкскурзије: Златибор умјесто Шпаније за исте паре

БАЊА ЛУКА - Поједине туристичке агенције ђацима у Репубилци Српској (РС), због опасности од новог грипа, понудиле су да умјесто одласка на екскурзију у Шпанију за исту суму новца путују у Србију, што је код родитеља и ученика изазвало буру незадовољства.


Онима који одустану новац највјероватније неће бити враћен.

Мајка једног од ученика Медицинске школе у Бањој Луци каже да њено дијете неће ићи на екскурзију у Србију, али да је сада проблем то што агенција неће да врати новац.

"На родитељском састанку речено је да дјеца неће ићи у Шпанију и да је алтернатива одлазак на Златибор, за исти новац који смо уплатили односно за 700 КМ. Шпанија и Златибор се не могу поредити и због тога смо тражили да нам врате новац, а у агенцији су рекли да се може вратити само 140 КМ", рекла је она.

У туристичкој агенцији "Стар травел", која организује екскурзију ученика Медицинске и Грађевинске школе из Бањалуке, истичу да су спремни за полазак у Шпанију и да ће се путовати, ако то родитељи одобре.

Директор ове агенције Биљана Чигоја рекла је да, када је у питању враћање новца онима који одустану, још увијек не знају шта да раде јер је ријеч о, како је навела, јако деликатној ситуацији.

Директор Медицинске школе Слободанка Ђукић истакле је да ученици желе да иду у Шпанију и да ће о томе, као и у другим школама, одлучити родитељи.

Директор бањолучке Економске школе Предраг Дамјановић рекао је да ће сљедеће седмице бити одржан родитељски састанак, послије кога ће бити одлучено да ли ће ученици путовати.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog