Društvo

У Мостару уобичајено након фудбала: Сукоби навијача и полиције

САРАЈЕВО - Шест повријеђених полицајаца и три хулигана повријеђена су синоћ у сукобу који је избио у Мостару, након утакмице фудбалских репрезентација Хрватске и Енглеске.


Осам хулигана је ухапшено, а полиција је била приморана да употријеби сузавац да би спријечила да сукоб измакне контроли.

Сукоб је почео синоћ око 23.00 часа када је група навијача у Улици краља Петра Крешимира Четвртог засула полицајце камењем, флашама и других тврдим предметима, потврдио је портпарол МУП Херцеговачко-неретванског кантона Срећко Бошњак.

Према његовим ријечима, након наредбе да се група разбије, навијачи су потиснути до Тржног центра "Меркатор", гдје су хулигани поразбијали неколико стакала и фасадних плоча.

"Пошто је пријетилио да ће се сукоб измаћи контроли, употријебљен је сузавац", рекао је Бошњак.

Група је, након што је бачен сузавац разбијена, те је поново успостављен јавни ред и мир.
Незванично се сазнаје да је у сукобу повријеђено шест полицајаца, од којих један теже, три хулигана, а оштећено једно полицијско возило.

"Осам особа је ухапшено, од којих три малољетника. Сарађујемо са тужилаштвом и они ће бити процесуирани због рушења јавног ред и мира, а након што комплетирамо извјештај, очекујемо да ће се број приведених у току дана повећати", рекао је Бошњак.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog