Društvo

Срби у Хрватској: Грађани не другог, већ ко зна којег реда

БАЊА ЛУКА - Предсједник Удружења Срба избјеглих из Крајине и Хрватске Перо Џодан рекао је да је недавни инцидент у Хрватској када љекар није хтио да пружи помоћ пацијенту само зато што је српске националности још један у низу доказа да су Срби у Хрватској грађани не другог, него ко зна којег реда.


"Овдје вријеђања, увреде и понижавања достижу врхунац. То све говори да се и даље настоји свим средствима онемогућити повратак, а и узнемирити они који тамо живе", рекао је.

Он је нагласио да случајева вријеђања и шиканирања Срба у Хрватској има још, али да их прикрива и једна и друга страна.

"Држава прикрива из разлога што јој није циљ да се то зна и зато што је то и даље на снази политика из 1991. године, а с друге стране они који су вријеђани и понижавани из страха за своју будућност и за опстанак ћуте о томе", рекао је је Џодан.

Он је истакао да се о случајевима вријеђања и шиканирања говори само када су драстични и када се не могу сакрити или када је ријеч о најнижем облику поступања човјека који је дао заклетву као што је случај са љекаром из Оточца.

Љекар Есад Мујкановић из Дома здравља Оточац у Хрватској прије неколико дана одбио је да укаже помоћ пацијенту Бошку Радићу /67/ из Врховине, већинске српске општине у Хрватској, који је имао све симптоме можданог удара само зато што је српске националности.

Љекар је вријеђао пацијента и људе који су га довели међу којима је и начелник општине Врховина.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog