Republika Srpska

Џомбић у Луксембургу преговара са Европском инвестиционом банком

БАЊА ЛУКА - Министар финансија Републике Српске Александар Џомбић данас и сутра ће у Луксембугру присуствовати преговорима између делегације Европске инвестиционе банке и Републике Српске, саопштено је из Министарства финансија РС.


У саопштењу се наводи да је на захтјев РС Европска инвестициона банка ушла у преговоре са РС за кредит у вриједности од 50 милиона евра, а циљ преговора је да се тим кредитним средствима даље подржи привредна активност, економски развој и запошљавање у Српској.

Кредитна средства би се користила за финансирање инвестиционих пројеката у РС и то за кредитирање малих и средњих предузећа у области индустрије, туризма и других услужних дјелатности, као и за финансирање јавних институција и приватних предузећа у области инфраструктуре, заштити животне средине, рационалнијем коришћењу енергије, здравствене заштите и образовања.

Кредитна средства би се, како стоји у саопштењу, реализовала посредством Инвестиционо-развојне банке РС која би их путем комерцијалних банака, према утврђеним критеријумима квалификованости, прослијеђивала крајњим корисницима

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog