Sport

Нађа Хигл добила чек на 43.000 КМ

НОВИ САД - Предсједник Извршног вијећа Војводине Бојан Пајтић уручио је данас у Новом Саду пливачици Нађи Хигл чек на два милиона динара (око 43.000 КМ) за освојену златну медаљу на Свјетском првенству у одржаном у Риму.


Захваљујући за дар покрајинске владе, Хиглова је искрено признала да њена породица и она никад нису видјели толики новац.

"Заиста никад нисмо видели толики новац. Све ћемо утрошити на опремање новог стана који смо захваљујући мојој златној медаљи добили од панчевачке општине", рекла је Хиглова новинарима послије добијања вриједног признања.

На питање може ли се од ње очекивати и свјетски рекорд она је одговорила да је то врло вјероватно.

"Напорно тренирам и није немогуће да у наредном периоду оборим и светски рекорд у дисциплини у којој сам у Риму освојила златну медаљу. Већ на предстојећем Европском првенству у малим базенима јуришаћу да оборим лични рекорд. А, да ли ћу при том освојити златну или неку другу медаљу мене не занима. Важно ми је само постигнуто време", рекла је Нађа Хигл.

Бојан Пајтић је истакао да је медаља Хиглове примјер успјеха који долази послије напорног рада, "упркос покушајима разних медиокритета, да укоче талентоване и вредне младе људе у Србији".

На Свјетском првенству у пливању одржаном ове године у Риму Нађа Хигл направила је сензационалан успјех освојивши златну медаљу у трци на 200 метара прсно.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog