Republika Srpska

Чубриловић о ''Штрабагу'' и условима за аутопут

БАЊА ЛУКА - Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да су представници аустријске компаније „Штрабаг" тражили да Влада РС прихвати одређене ризике, али да је савјет за праћење овог посла то изричито одбио.


„Савјет за праћење овог посла је изричито рекао да то не прихватамо, да се држимо свих почетних услова који су са `Штрабагом` потписани крајем 2006. године и ми инсистирамо да уговор буде испоштован до краја", рекао је Чубриловић.

Преговарачки тим Владе РС разговарао је протеклих дана у Бечу са представницима „Штрабага" о условима за изградњу аутопута Бања Лука - Добој и очекује се да представници „Штрабага" прецизно кажу да ли су и колико новца обезбиједили за први лот.

Влада РС је своје обавезе уредно и на вријеме завршила, рекао је Чубриловић и изразио наду да ће преговори бити успјешно завршени.

„Пред собом имамо још најмање два мјесеца интензивног рада, али најбитније нам је да добијемо потврду `Штрабага` да је обезбијеђена финансијска подршка за први лот. Добили смо писмо у којем нас обавјештавају да су, без обзира на немогућност учествовања појединих банака у овом пројекту, спремни да тај лот финансирају на други начин", казао је Чубриловић.

Према његовим ријечима, изградња аутопута требало би да почне на прољеће наредне године, а уговор би требало да буде потписан ове године. Изузимање земљишта требало би да буде окончано крајем октобра или почетком новембра када ће бити завршена и пројектна документација.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog