Društvo

Шутановац о безбједности пилота

БЕОГРАД - Министар одбране Србије Драган Шутановац изјавио је данас на војном аеродрому Батајница да је потпуно увјерен у безбједност лета свих пилота и летјелица Војске Србије.


Након лета у авиону типа "галеб Г - 4", Шутановац је рекао новинарима да је потпуно убијеђен да ће на до сада највећем аеромитингу у недјељу, 13. септембра, у Батајници, све протећи потпуно безбједно и квалитетно.

"Идеја је да данас дам подршку овим људима, који су се више месеци припремали за велики аеромитинг, који даноноћно бдију на небу изнад Србије и раде један од најтежих послова који постоје", изјавио је Шутановац на конференцији за новинаре.

Напомињући да су у Батајницу већ стигли авиони из Турске, Шпаније, Чешке, и Грчке, Шутановац је позвао грађане да дођу на аеромитинг, јер ће имати прилику да виде до сада највећи број летјелица.

"Овај аеромитинг је прилика да се покаже да ова земља заслужује да има добро и јако ваздухопловство", рекао је Шутановац.

Командант Ратног ваздухопловства и противваздушне одбране Србије генерал Ранко Живак рекао је да су обављене завршне припреме и да данас могу да се прихватају страни учесници, а сутра ће се извршити увјежбавање и координација са страним учесницима.

На митинг долазе представници ваздухопловства 15 земаља и поред летјелица, које ће изводити програм у ваздуху, посјетиоци ће на земљи моћи да виде 40 авиона.

На међународном аеромитингу, који ће се одржати у недјељу, 13. септембра од 11.00 до 17.00 часова на аеродрому Батајница крај Београда, грађани ће између осталог моћи да и амерички "Ф-16" и руски "Миг -29".

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog