Društvo

Oд РТРС затражити пренос неких тачака дневног реда Скупштине

БАЊАЛУКА - Колегијум Народне скупштине Републике Српске донио је данас одлуку да од Радио-телевизије РС затражи да преноси неке тачке дневног реда са парламентарних сједница.


Шеф Клуба посланика СДС у Народној скупштини РС Борислав Бојић рекао је новинарима у Бањој Луци да ће већ од наредне сједнице парламента 23. септембра, бити предложене теме које ће бити преношене на РТРС, те да ће у томе учествовати и опозиција.

"Циљ нам је јавност рада Народне скупштине РС", рекао је Бојић и навео да ће Клуб посланика СДС 24 часа прије сједнице припремити додатна питања, која ће предложити.

Бојић каже да на дневном реду 33. сједнице парламента нема многих тема за које је опозиција заинтересована, али да посебну пажњу треба посветити Приједлогу закона о одузимању имовине стечене извршењем кривичних дјела.

Он је најавио да ће СДС ићи са својом верзијом овог закона, јер и даље мисли да провјера начина стицања имовине треба да почне од функционера на свим нивоима власти.

Шеф Клуба посланика ПДП Бранислав Бореновић изразио је задовољство данашњом одлуком Колегијума, јер ће то парламент отворити ка јавности.

"То је највећа вриједност данашње сједнице Колегијума и добро је да је и СНСД прихватио такву иницијативу политичких странака из опозиције", истакао је Бореновић.

Он каже да је ова сједница, с друге стране, показала и јасну намјеру Владе РС да избјегава на дневни ред ставити тачке које су веома битне за РС у данашњем периоду, попут стратегије пензијског система РС, извјештаја ИРБ, Комисије за ревизију приватизације и закона о социјалној и здравственој заштити.

Шеф Посланичке групе СРС РС Миланко Михајлица сагласан је да је најважнија одлука Колегијума, да се од РТРС затражи пренос оних тачака скупштинских засједања за које постоји највећи интерес јавности.

"Ова иницијатива је једногласно прихваћена", рекао је Михајлица и истакао да је то био захтјев опозиционих странака још из јула.

Он каже да је сада на Управном одбору и руководству РТРС да поштује јединствен став свих парламентарних странака РС.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog