Društvo

Прњавор: Бесплатно описмењавање на рачунару

БАЊА ЛУКА - Начелник општине Прњавор, Дарко Томаш, позвао је грађане ове општине, посебно младе да се пријаве на бесплатну обуку рада на рачунару, јер је то, како је навео, један од услова при заснивању радног односа.


"У прва два мјесеца реализације пројекта `Бесплатног компјутерског описмењавања становништва` у 16 мјесних канцеларија уписано је укупно 432 полазника, а њих 215 већ је завршило бесплатну обуку. Право на обуку имају сви грађани општине Прњавор без обзира на старосну доб, стручну спрему или пол", рекао је Томаш јуче током посјете канцеларији Мјесне заједнице Велика Илова у којој се проводи овај пројекат.

Он је напоменуо да едукатори обуку проводе по систему један на један и да сваки полазник има право на десет часова и бесплатан приручник, саопштено је из Кабинета начелника општине Прњавор.

Едукатор Синиша Смиљанић истакао је да се у канцеларији у Великој Илови у прва два мјесеца на бесплатну обуку пријавио 25 полазника углавном млађе популације до 15 година.

Реализација пројекта "Бесплатног компјутерског описмењавања становништва" почела је у јулу и трајаће до почетка јануара 2010. године, а имплементатор је Биро за односе с јавношћу Владе Републике Српске у сарадњи са локалним заједницама.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog