Svijet

Земљотрес у Венецуели: 6,4 степена Рихтерове скале

КАРАКАС - Најмање седам људи је повријеђено усљед јаког земљотрес јачине 6,4 степена Рихтерове скале који је погодио Венецуелу изазивајући панику у пријестоници Каракасу.


Земљотрес, најјачи у Јужној Америци за посљедњих неколико година, погодио је област око 15.00 часова по локалном времену што је довело до нестанка струје у неким регионима.

Шеф венецуеланских служби за ванредне ситуације Луис Диас Курбело рекао је да се потрес осјетио у цијелој земљи, али да је најтеже погођена сјеверозападна држава Фалкон гдје је повријеђено седам људи, а неколико кућа је оштећено.

Америчко геолошко удружење саопштило је да је епицентар земљотреса био 36 километара сјевероисточно од луке Пуерто Кабеља, испод површине мора на дубини од 10 километара.

Неколико људи повријеђено је и у Каракасу када су хиљаде људи изјурили из продавница у стампеду из једног од највећих трговинских центара у граду.

У руралним подручјима срушиле су се куће направљене од блата и сламе.

Једна од највећих рафинерија нафте Ел Палито и петрохемијски комплекс налазе се у региону у коме је земљотрес био најјачи.

Земљотрес је погодио и нафтом богато подручје Зулија, а посебно се осјетио у пријестоници Маракаибо.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog